UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 

Concurs de desene „Medicul – prin ochii unui copil”

vineri, 22 februarie 2019

Medicul_in_viziunea_copilului_FB-cu_iepuras-bleut-01Eşti elev şi percepi lumea în culori? Consideri că oamenii în halate albe au rolul unor supereroi sau, dimpotrivă, îți inspiră frică? Sau poate visezi să devii și tu medic? Participă la concursul de desene Medicul – prin ochii unui copil.

Îmbină cromatica imaginilor cu fantezia ta debordantă într-un desen, o pictură sau un colaj, în care vei reda momente memorabile ca rezultat al unei vizite la doctor sau al unei șederi într-un spital sau, pur și simplu, dă frâu liber imaginației tale.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează, în perioada 22 februarie – 30 aprilie 2019, concursul de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”, destinat elevilor claselor I-XII din instituţiile de învăţământ primar și secundar din ţară.

Scopul concursului este de a promova personalitatea Medicului, stimulând și valorificând potenţialul creativ al copiilor.

În acest sens, te îndemnăm să realizezi un desen într-o manieră individuală şi originală, pe un suport de hârtie sau pânză, format A4. Tehnica aplicată este la alegere: creion, cariocă, acuarelă, guaşă etc. În dreapta paginii, în partea de jos, indică: titlul creaţiei, datele personale ale participantului (prenume și nume, liceul/şcoala şi clasa). Pe verso – notați informații de contact: numărul de telefon sau adresa de e-mail.

Pentru a participa la concurs, expediază lucrarea ta, până în data de 30 aprilie 2019, prin intermediul oficiului poștal, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, Chișinău, MD-2004, cu mențiunea: Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”.

Lucrările pot fi prezentate și personal, copiii fiind însoțiți de un adult, la sediul USMF „Nicolae Testemițanu”, Blocul didactic central, etajul I, biroul 117.

Concursul va fi organizat pentru trei categorii de vârstă, fiecare a câte trei locuri premiante:

  1. Învățământul primar (clasele I-IV);

  2. Învățământul gimnazial  (clasele V-IX);

  3. Învățământul liceal (clasele X-XII).

Lucrările vor fi apreciate de un juriu, iar cele nouă premii vor fi oferite câștigătorilor de Ziua Ușilor Deschise, organizată, tradițional, în luna mai. Toți participanții la concurs vor fi menționați cu certificate de participare, iar premianții vor fi apreciați cu diplome, cărți și produse marca USMF „Nicolae Testemițanu”.

Toate lucrările elevilor vor fi expuse în cadrul unei expoziții tematice, care va fi vernisată în Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu” de Ziua Ușilor Deschise, inspirând bucurie mediciniștilor, personalului științifico-didactic și salariaților Universității, precum și potențialilor candidați la studii. Expoziția va crea emoții pozitive inclusiv de Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului și se va încheia odată cu finalizarea procesului de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu” (august 2019).

Totodată, va fi creată și o galerie on-line a lucrărilor, care va fi plasată atât pe site-ul Universității (www.old.usmf.md), cât și pe pagina de Facebook a instituției (https://www.facebook.com/old.usmf.md/). Cele mai interesante și ingenioase desene vor fi selectate, ca material ilustrativ, pentru diverse proiecte: bannere, felicitări de Ziua Lucrătorului Medical, Anul Nou ș.a. În toate cazurile, va fi respectat dreptul de proprietate intelectuală, indicând numele și prenumele autorului și instituția de învățământ.

Pentru informaţii suplimentare, sună la numerele de telefon: 022 205 235, 022 205 355.