UNIVERSITATEA DE STAT DE MEDICINA SI FARMACIE "NICOLAE TESTIMITEANU" din R.MOLDOVA

 
 
 • Felicitări de mărțișor!

  (Ro) Bucuria sosirii primăverii să vă însoțească pe tot parcursul acestui anotimp minunat! Să aveți o primăvară frumoasă, scăldată în lumină, dragoste, armonie și multe împliniri!

 • Campania „Împarte o carte, împarte sănătate!”

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a lansat o nouă ediție a campaniei „Împarte o carte, împarte sănătate!”. Acțiunea se desfășoară în perioada 1 martie – 1 aprilie 2019.

 • Donează Sânge, Fii Erou!

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită să participați la o nouă ediție a campaniei Donează Sânge, Fii Erou!. Miercuri, 6 martie, începând cu ora 8:00 și până la 16:00, Vă așteptăm să dăruiți viață în Aula nr. 8 „Nicolae Eșanu” (str. Nicolae Testemițanu, 20).

 • Studenții vor dezvolta proiecte interdisciplinare reieșind din Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului

  (Ro) Mediciniștii vor dezvolta proiecte interdisciplinare împreună cu colegi de la alte cinci instituţii de învăţământ superior din ţară. Activitatea a fost lansată în cadrul Proiectului „Introducerea învățării bazate pe probleme în Moldova: Spre consolidarea competitivității și șanselor de angajare ale studenților” (PBLMD).

 • Concurs de desene „Medicul – prin ochii unui copil”

  (Ro) Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează, în perioada 22 februarie – 30 aprilie 2019, concursul de desene cu genericul „Medicul – prin ochii unui copil”, destinat elevilor claselor I-IX din instituţiile de învăţământ primar și secundar din ţară.

 • Echipament performant pentru formarea deprinderilor practice în screeningul cervical

  (Ro) Studenţii USMF „Nicolae Testemițanu” vor avea mai multe posibilități de a-și dezvolta abilităţile practice în examinarea ginecologică. Mai multe subdiviziuni universitare au primit câte un lot de echipament modern sub formă de manechine și simulatoare pentru instruirea studenților și a specialiștilor în domeniul prevenirii cancerului de col uterin.

Information on the university

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţii de peste şapte decenii.

Admission

Admission to PI SUMPh is done on a competitive basis and aims to select candidates according to their knowledge and personal skills.

Training

USMF oferă posibilitatea de formare universitară şi post universitară, precum şi instruirea prin secundariat clinic, doctorat, postdoctorat şi formare continuă.

Research

Universitatea încurajează procesul de cercetare și inovare prin intermediul conferințelor, proiectelor științifice și a tezelor de licență, masterat/doctorat.

Information for students

Viaţa de student nu se rezumă doar la sălile de curs şi la holurile facultăţilor. Studenţii se pot implica în activităţi extracurriculare.

Scholarships, traineeships, grants

The University offers a range of opportunities for personal development: benefit from scholarships and internships, participation in various projects and events.

Publications

Urmăriți articolele publicate de către cadrele didactice din universitatea noastră și din universităţile partenere, dar şi lucrări ale studenţilor.

Photo Gallery

We invite you to get to know Public Institution State University of Medicine and Pharmacy “Nicolae Testemiţanu” by photos.
 

Events